Ev Dekorasyonu

Sobalı Ev Dekorasyonu

Soba ile ısınılan evlerde sobalı ev dekorasyonu unsuruna ağırlık vermek pek çok kişiye oldukça zor gelmektedir. Ancak sobalı evlerde birtakım hususlara dikkat ederek oldukça şık dekorasyonlar oluşturabilmek mümkündür. Bu bağlamda sobalı ev dekorasyonu konusu üzerine araştırma yapan kişiler, kullanacakları sobaları olabildiğince modern seçmeye özen göstermelidir. Zira eski tip sobalı evlerde istenen dekorasyon sağlanmayabilmektedir.

Sobalı evde dekorasyon
Sobalı evde dekorasyon

Sobalı evde yaşayan kişiler, kullanım alanları ve zevklerini göz önünde bulundurarak dekorasyon planı yapmalıdır. Örnek vermek gerekirse; ev çok küçükse büyük bir soba kullanmak alanı daha dar gösterecek ve hareket edilebilen alanı en aza indirecektir. Bu ve bu gibi yerleşim ve dekorasyon fikirleri edinmek istiyorsanız, aşağıdaki başlıkları inceleyebilirsiniz.

Sobalı Salon Dekorasyonu

Sobalı salon dekorasyonu yaparken çok açık renkli mobilyaların kullanılması önerilmemektedir. Zira günümüzde kullanılan çoğu soba koyu renktedir ve sobalı evlerde açık renkli mobilyaların kirlenmesi oldukça yüksek bir ihtimaldir.

Sobalı salon dekorasyonu
Sobalı salon dekorasyonu

Bu nedenle sobalı evlerde orta tonların tercih edilmesi tavsiye edilmektedir. Soba görünümü hoşunuza gitmiyorsa bile soba arkası koruyucu mantığında dekoratif duvarlar yapılabilir. Özellikle iki duvar bitiminde bulunan sobaların arkasına taş duvar görünümü vererek rüstik bir hava oluşturulabilmektedir.  Bu tarz bir görünüm oluşturulduktan sonra gri, lacivert, devetüyü gibi renklerde mobilya seçimi yapılabilir. Ev dekorasyonunun bir bütün hale gelebilmesi için ise dekoratif objeler de kullanılmalıdır. Bu bağlamda ahşap biblolar ve metal detaylı süsler oldukça uygun olacaktır.

Sobalı Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

sobalı evlerde renk
sobalı evlerde renk
sobalı salon dekorasyonu nasıl yapılır
sobalı salon dekorasyonu nasıl yapılır

Sobalı salon dekorasyonu yaparken hem sobanın renk ve modeli, hem de salonun büyüklüğü hesaba katılmalıdır. Küçük salonlara büyük sobalar yerleştirilmemelidir çünkü bu noktada hem ev fazla ısınacak hem de evdeki alan azalacaktır. Buna ek olarak siyah renk sobanın olduğu evlerde çok açık renkte mobilyalar kullanılmamalıdır. Zira sobanın koyu mobilyaların ise çok açık olması sobanın dekorasyon bütünlüğüne engel olmasına neden olmaktadır.

Sobalı evlerde salon
Sobalı evlerde salon

Sobalı Salon Dekorasyonunda Nelere Dikkat Edilmeli?

Sobalı evlerde salon dekorasyonuna dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Hem evin dekorasyonunu bütün tutmak hem de evin çok daha kullanışlı olmasını sağlamak adına sobalı salon dekorasyonunda dikkat edilmesi gerekenler konusuna dikkat edilmelidir. Aşağıdaki listede bu tür evlerde dekorasyon yaparken uygulayabileceğiniz dekorasyon önerileri ve püf noktaları belirtilmektedir.

  • Sobanın çok daha modern görünmesi için duvar arkasına taş kaplama yapılabilir. Bu sayede şömine benzeri bir görünüm elde edilebilmektedir.
  • Çok yakın olmamak şartıyla sobanın yanına berjer ya da yer minderi koyularak keyifli bir alan oluşturulabilir.
  • Ev dekorasyonunda ahşap ve metal detaylara yoğunlaşarak endüstriyel benzeri tasarımlar yapılabilir.
  • Rustik bir salon dekorasyonu yapmak isteyen kişiler, etnik desenler ve post türü halılar kullanılabilir.
  • Sobanın kapı girişinden olabildiğince oldukça uzak olmasıdır. Bu sayede hem kullanım alanı genişler hem de evin daha sıcak olması sağlanır.
sobalı ev dekorasyonu nasıl olmalı
sobalı ev dekorasyonu nasıl olmalı

Siz de yukarıdaki listede belirtilen unsurlara dikkat ederek sobalı ev dekorasyonu yapabilirsiniz.  Bu noktada kendi zevklerinize uygun, ancak kullanım kolaylığı açısından orta ton mobilyalar tercih edebilir ve evinizde oluşturmak istediğiniz tarza göre dekoratif objeler kullanabilirsiniz. Böylelikle beklentilerinizi karşılayan ve göz zevkinize de aynı şekilde hitap eden sobalı evlere sahip olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu